Rokalı Makarna Tarifi

MALZEMELER
700 gram etli domates,
2 diş sarmısak,
6 yemek kaşığı zeytinyağı,
yarım limonun suyu,
400 gram makarna,
500 gram roka,
100 gram rendelenmiş parmesan peyniri,
tuz,
karabiber.


YAPILIŞI
Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın. Ezilmiş sarmısağı 2 yemek kaşığı kızgın yağda öldürün. Doğranmış domatesleri, tuz, karabiberi ve limon suyunu ilave edin, 10-15 dakika pişirerek suyunu çektirin.

Makarnyı haşlayın. Rokayı tuzlu suda haşlayın ve yağda çevirin. Rokayı peyniri ve makarnayı karıştırın.

Karışımı tabaklara pay ettikten sonra domatesli sosu üzerlerine bolca koyun.

Makarna Tarifleri

A B C Ç D E F G H I İ J K L
M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

www.fikra.gen.tr | www.makarna.gen.tr | www.pacman.gen.tr | www.obezite.gen.tr | www.fikra.web.tr