Jambonlu Fesleğenli Tagliatella Tarifi
MALZEMELER40 gram tereyağı
10 gram un
2 adet soğan
100 gram ince dilimlenmiş jambon
3 diş sarmısak
2 demet fesleğen
1 adet limon
100 gram parmezan peyniri
100 ml. et suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı
150 ml. beyaz şarap sek
1 yemek kaşığı tozşeker
400 gram Tagliatella makarna
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
10 gr. tereyağını unla yoğurup derin dondurucuya kaldırın. Jambonu ince şeritlere kesin. Soğanları soyun, küçük küblere doğrayın. Sarmısakları soyup, ezin. Fesleğen yapraklarını saplarından ayırıp ince ince kıyın. Limon kabuğunu rendeleyin, suyunu sıkın. Parmezan peynirini patates soyucusu ile incecik dilimleyin.
Kalan tereyağını zeytinyağı ile birlikte tavada kızdırın, jambon şeritlerini kıtır kıtır kızartın ve delikli kepçe ile tavadan çıkartın. Kızartma yağında soğan ve sarmısağı pembeleştirin. Et suyu ilave edip koyulaşana kadar kaynatın. Beyaz şarap, 2-3 yemek kaşığı limon suyu ve şeker ekleyin, bir taşım kaynatın. Unlu tereyağını iri iri kıyın. Kaynamakta olan sosa katın 2 dakika sonra ateşten alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Makarnayı pakette tarif edildiği şekilde haşlayın. Makarna suyundan bir kepçe ayırıp ısıtılmış kaseye koyun. Makarnaları süzün.
Sosu tekrar ısıtın, jambon şeritlerini, limon kabuğu rendesini ve fesleğeni ilave edin. Çubuk makarnaları makarna suyu ve sos ile karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Parmezan peyniri ile birlikte servis yapın.