Jambonlu Fırın Makarna Tarifi
MALZEMELER350 gram düdük makarna
50 gram soğan
200 gram jambon
150 gram eski kaşar
250 gram krema
1 demet taze kekik
4 adet yumurta
40 gram galeta unu
30 gram tereyağı
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Makarnayı bol tuzlu suda paketteki tarifine göre haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün.
Soğanı soyup ince kıyın. Makarnanın yarısını 22 cm. çapında kilitli kek kalıbına yerleştirin.
Jambon ve soğanı üzerine dağıtın, bu arada kenarlardan 2 cm.lik alanı boş bırakın. Buraya da biraz makarna koyup kalan makarnayı üzerine dağıtın.
Krema ve peyniri mutfak robotunda karıştırın. Kekik yapraklarını saplarından ayırın. 1 yemek kaşığı kadarını ayırın. Kalanını yumurtalarla birlikte peynirli karışıma ilave edin. Tuzlayıp biberledikten sonra makarnanın üzerine gezdirin.
Makarna turtasını önceden 175ø ısıtılmış fırının alttan 2. rafında 1 saat 15 dakika pişirin.
Fırınlama süresinin 30. dakikasında turtanın üzerine galeta ununu serpiştirin. Tereyağını küçük parçalara bölüp turtanın üzerine yerleştirin. Fırından çıktıktan sonra turtayı 10 dakika dinlendirin ve kalan kekiği üzerine serpip sofraya getirin.