Carbonara soslu Makarna Tarifi
MALZEMELER1 paket kıza uzun makarna
200 gr. jambon
15 ml. sıvıyağ
2 diş sarmısak
125 gr. krema
75 ml. süt
3 adet yumurta sarısı,
90 ml. beyaz şarap
80 gr. rendelenmiş parmesan peynirini
4 adet taze soğan
YAPILIŞI
200 gr. jambonu 1/2 cm. eninde küp doğrayın.
Tavada 15 ml. sıvıyağ ile gevrekleşene kadar kavurun. 2 diş sarmısağı ayıklayın ve ince ince kıyın.
Jambonla sarmısakları karıştırın. Sıcakta tutun.
Büyük bir çanağın içinde 125 gr. krema, 75 ml. süt, 3 adet yumurta sarısı, 90 ml. beyaz şarap ve 80 gr. rendelenmiş parmesan peynirini bir yumurta teli yardımıyla çırpın.
Yeni haşlanmış ve suyu hafif süzülmüş sıcak makarnayı önce jambonla, sonra yumurtalı karışımla harmanlayın.
Taze soğanların yeşil kısımlarını çok ince kıyıp 40 gr. parmesan peyniriyle birlikte üzerine serpin.