Tereyağlı Domates Soslu Makarna Tarifi
MALZEMELER3 çorba kaşığı halis tereyağ
1 litre su
1 tablet etsu
500 gr makarna
Yarım çay bardağı zeytinyağı(halis)
1 paket TAT domates püresi
2 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı sumak
YAPILIŞI
Halis tereyağını tencerede eritiyoruz. Üzerine 1 litreden fazla olmamak şartıyla suyu ekliyoruz. Su kaynayınca içersine iki çorba kaşığı tuz ve tablet etsuyu koyup eriyene kadar karıştırıyoruz.
Kaynamakta olan suya makarnaları atıp 5-6 dakika kadar yüksek ateşte kaynatıyoruz. Daha sonra kısık ateşte suyunu iyice çekene kadar pişiriyoruz.
Makarnalar haşlanırken aynı esnada başka bir tavaya zaytinyağını koyup kızdırıyoruz. Üzerine Tat domates püresini koyup tuz, karabiber ve sumağı ekliyoruz. Karıştırarak 3-4 dakika pişirip SÜZMEDEN makarnaların üzerine sosumuzu döküyoruz. Karıştırıp servis yapıyoruz. AFiyet Olsun