Tavuk Ciğerli Erişte Tarifi
MALZEMELER15 adet kuru taş mantar,
1 baş soğan,
4 domates,
100 g tereyağı,
250 g tavuk ciğeri,
100 ml etsuyu,
400 gram erişte,
3 dilim şeritlenmis jambon,
100 gram rendelenmiş parmesan peyniri,
tuz,
karabiber.
YAPILIŞI
Mantarları ılık suya bastırın. Soğanı kıyın. Domateslerin kabuklarını soyun. Domatesleri küp halinde doğrayın.
Soğanı 20 gram tereyağında pembeleşene dek kızartın.
Küp halinde doğranmış ciğeri 40 gram tereyağında kızartın. Ciğeri bir tabağa alarak sıcak bir yerde bekletin.
Kızartma yağına etsuyunu ilave edin, pişirin. Soğan, domates ve mantarları katın, hepsini 20 dakika kısık ateşte pişirin.
Tuzunu ve biberini ayarlayın. Erişteleri haşlayın. Jambonu ve ciğeri sosun içine katın. Eriştelere peynir serpiştirin, sos ile servis yapın.