Lahanalı Erişte Tarifi

MALZEMELER
600 gram brüksel lahanası
60 gram fındık
400 gram erişte
1 yemek kaşığı körü tozu
200 gram krem peynir
3 adet yumurta
1 yemek kaşığı limon kabuğu rendesi
1 demet maydanoz
tuz
karabiber

YAPILIŞI
Brüksel lahanasının dış yapraklarını temizledikten sonra uzunlamasına ortadan ikiye bölün.

Fındıkları robotta iri çekip bir kenarda bekletin.

Bol kaynar tuzlu suda erişte, köri tozu ve brüksel lahanasını kaynatın. 7-8 dakika pişirin.

Yumurtalar, krem peynir ve limon kabuğu rendesini tuz ve karabiberle karıştırın.

İçine maydanoz yapraklarını ince kıyın.

Makarna haşlama suyundan 4 yemek kaşığını ilave edin.

Erişteleri süzün. Hemen yumurtalı karışımla harmanlayıp üzerine fındıkları serpiştirin.

Makarna Tarifleri

A B C Ç D E F G H I İ J K L
M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

www.fikra.gen.tr | www.makarna.gen.tr | www.pacman.gen.tr | www.obezite.gen.tr | www.fikra.web.tr