Yeşil Soslu Makarna Tarifi
MALZEMELER1 paket burgu makarna
3 yemek kaşığı çam fıstığı
1 demet taze fesleğen
3 diş sarmısak
4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 yemek kaşığı tereyağ
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Makarnaları 8-10 dakika haşlayıp süzün.
Tereyağında çam fıstıklarını pembeleşene kadar kavurun. Üstünü süslemek için 1 yemek kaşığı kadarını ayırın.
Miksere sarmısak, fıstık, fesleğen ve tuzu koyup kıyın.
Eritilmiş tereyağı, rendelenmiş kaşar peyniri ve hazırladığınız sosu makarnaya karıştırın. Fıstıklarla süsleyip servis yapın.