Lahanalı Lazanya Tarifi

MALZEMELER
12 adet lazanya
75 gram un
600 ml. sebze suyu (tablet)
3-4 yemek kaşığı limon suyu
200 gram füme dilimli somon
muskat
tuz, karabiber
16 adet lahana yaprağı
100 gram tereyağı
100 ml. kremşanti
tozşeker

YAPILIŞI
Lahana yapraklarının sert kısımlarını alıp, 3-4 dakika tuzlu kaynar suda blanşe edin. Soğuk suya tutup kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın.

Unu 75 gr. tereyağında kavurun, sebze suyunu ilave edip karıştırarak krema kıvamı alıncaya kadar kaynatın. Kremşanti, limon suyu, karabiber, tuz, muskat ve bir tutam şeker ilave edin.

25 cm.lik bir kare fırın kabına hazırladığınız beşamel sosu dökün.

Üstüne 3 adet lazanya, 3 yaprak lahana, 2 dilim somon ve sos döşeyin. Sırayla aynı işlemi tekrarlayın.

Kalan tereyağını üzerine ufalayıp 200ø ısıtılmış fırının alltan 2. rafında 35-40 dakika pişirin.

Son 10 dakikasında folyo ile üstünü kapatın.

Makarna Tarifleri

A B C Ç D E F G H I İ J K L
M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

www.fikra.gen.tr | www.makarna.gen.tr | www.pacman.gen.tr | www.obezite.gen.tr | www.fikra.web.tr