Etli Sebzeli Makarna Tarifi

MALZEMELER
140 gr. kısa kesme makarna (pişmemiş)
1 çay kaşığı ayçiçek yağı
450 gr kuşbaşı doğranmış yağsız dana eti
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı isot (black pepper)
2 fincan doğranmış kereviz sapı
yarım çay kaşığı kuru biberiye
1 fincan doğranmış taze ıspanak
1 fincan doğranmış kuru soğan
1 fincan doğranmış havuç
2 adet orta büyüklükte küp doğranmış patates

YAPILIŞI
Büyük az derin bir tavada, dana etini pembesi gidene kadar 4-5 dakika kavurun. Kavrulmakta olan ete karabiber ve kırmızı biberi ilave edip biraz daha çevirin.

Pişmekte olan baharatlı ete soğan ve kereviz sapını ilave ederek pişirmeye devam edin. Akabinde biberiye ve tuzu ekleyin.

Pişmekte olan malzemeye ıspanak havuç ve patetesi ilave edip kavurmaya devam edin. Çok vakit kaybetmeden kesme pişmemiş makarnayı ilave edip bir süre hahih kavurun.

sonra karışımın üstünü 1 parmak kadar geçecek şekilde kaynar su ilave edin ve kısık ateşte 10 dakika pişirin.

Makarna Tarifleri

A B C Ç D E F G H I İ J K L
M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

www.fikra.gen.tr | www.makarna.gen.tr | www.pacman.gen.tr | www.obezite.gen.tr | www.fikra.web.tr