Etli Bol Sebzeli Makarna Tarifi

MALZEMELER
1 paket çubuk makarna
1 adet orta boy havuç
1 adet orta boy kırmızı dolma biber
1 adet orta boy yeşil dolmalık biber
1 adet orta boy kabak
300 gr dana bonfile (uzunlamasına ve yaklaşık bir cm kalınlığında doğranmış)
5 çorba kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak tavuk veya et suyu
3 çorba kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı tuz, karabiber
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI
Sebzeleri kibrit çöpü büyüklüğünde ve inceliğinde şerit şeklinde dilimleyin.
Bir taraftan orta boy bir tencereye 5 su bardağı sıcak su koyup, 1 çay kaşığı tuz katın. Su kaynamaya başlar başlamaz, havuçları atıp, 3-4 dakika sonra ocağın altını kapatın. Dirice haşlanan sebzeleri süzdürüp, bir kenarda bekletin.
Öte yandan orta boy bir tavaya zeytinyağını koyup, kızdırın. Şerit şeklindeki etleri kızgın yağa atıp, 3-4 dakika karıştırarak orta ateşte kavurun.
Artık et suyunu verip kızarmaya başladığında 1 bardak sıcak et ya da tavuk suyunu, tuzu ve karabiberi ekleyin. Ateşi kısıp etleri 10 dakika kadar pişirin.
Bu arada makarnayı haşlamak üzere büyük bir tencereye 12-15 bardak su koyun. İçine bir tatlı kaşığı tuz atıp, kaynatın. Kaynamaya başlayınca spagettileri bütün olarak tencereye aktarın. Ara sıra birbirine yapışmaması için karıştırarak 10-12 dakika haşlayın.
Sos için pişirdiğiniz sebzeleri tavaya aktarın. Üzerine soya sosunu gezdirip, karıştırarak 3-4 dakika daha pişirip, ocaktan alın.
Haşlanan makarnaları süzdürüp, tenceresine geri boşaltın. Üzerine etli sebzeli harcı aktarıp, peyniri ekleyin. hafifçe karıştırıp, sıcak olarak servis yapın.

Makarna Tarifleri

A B C Ç D E F G H I İ J K L
M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

www.fikra.gen.tr | www.makarna.gen.tr | www.pacman.gen.tr | www.obezite.gen.tr | www.fikra.web.tr