Pesto Soslu Bavette Tarifi
MALZEMELER1 paket Bavette makarna
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 demek taze fesleğen
1 diş sarımsak
Tuz, karabiber
3 çorba kaşığı kaşar peyniri (rendelenmiş)
½ su bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Makarna paketinde tarif edildiği şekildi pişirdiğiniz makarnayı süzün. Fıstıkları yağsız tavada pembeleşinceye kadar kavurun.
Fesleğen yapraklarını yıkayıp kağıt havlu ile kurulayın. Sarımsağı soyup iri kıyın. Fesleğen yaprakları, sarımsak, kavrulmuş fıstık ve tuzu blenderda püre haline getirin. Kaşar peynire zeytinyağı ekleyip karıştırın. Hazırladığınız pesto sosunu haşlanmış makarna ile harmanlayıp servis yapın.