Patlıcanlı Acılı Makarna Tarifi
MALZEMELER1 paket kalem makarna,
2 kaşık biber salçası,
1 kaşık margarin,
tuz
Patlıcan ezmesi malzemesi :
2 büyük tombul patlıcan,
2 diş sarmısak,
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Patlıcanları fırında közleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerinden kurtulmaya çalışarak bıçakla kıyarak püre haline getirin. Dövülmüş sarmısak, tuz ve karabiber ilave edip beklemeye bırakın.
Bir tencerede suyu kaynatın üzerine 2 kaşık biber salçasını atıp eritin. Akabinde makarnayı ilave ederek istediğiniz dirilikte makarnayı haşlayın.
Makarna haşlandıktan sonra süzüp yağda çevirirken patlıcan ezmesini ilave edin. İyice karştırıp hafif yağda pişirdikten sonra sıcak sıcak tabaklara pay edip servis edin.
Yanında yoğurt veya soğuk ayran ikram edebilirsiniz.