Pirinçli Divriği Makarnası Tarifi
MALZEMELER1 çay bardağı pirinç
yarım paket ıspanaklı makarna
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet kuru soğan
1 çay kaşığı tuz, karabiber
YAPILIŞI
Ayıklayıp, yıkadığınız pirinci bol suyla haşlayın. Pirinçler uzanınca ateşten alıp, süzdürün.
Başka bir tencerede 5 su bardağı tuzlu suyu kaynatın. Makarnaları içine atarak 10-12 dakika kadar haşlayın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritin ve ince kıyılmış soğanları katarak sararıncaya dek kavurun.
Haşlanmış pirinci ve makarnaları birlikte üzerine katın. Hafifçe karıştırıp, tuzunu ve karabiberini ekleyin. 5 dakika kadar ateşte tutup, ocaktan alın.
Sıcak olarak servis yapın.