Ekşili Arpa Şehriye Tarifi

MALZEMELER
2 su bardağı arpa şehriye
2 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı margarin
1 çay kaşığı salça
1domates
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı safran
karabiber
tuz
dereotu

YAPILIŞI
Yağ bir tencerede eritilir, safran eklenip kavrulur. Islatılmış arpa şehriye ilave edilir, biraz tuz koyup kavurma işlemine devam edilir. Salça koyulur, karıştırılır. Domates, limon suyu, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır. Et suyu koyulduktan sonra kısık ateşte ağzı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Piştikten sonra kıyılmış dereotuyla servis yapılır.

Makarna Tarifleri

A B C Ç D E F G H I İ J K L
M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

www.fikra.gen.tr | www.makarna.gen.tr | www.pacman.gen.tr | www.obezite.gen.tr | www.fikra.web.tr