Salamlı Makarna Tarifi
MALZEMELER500 Gr kısa boru makarna
200 Gr Çeşidi size kalmış salam
25 Gr margarin (2 çorba kaşığı)
50 Gr rendelenmiş kaşar peyniri
4 adet orta boy olgun domates
3 Çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 Çorba kaşığı zeytinyağı
1 Çorba kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün. Süzgece koyup soğuk su ile yıkayıp suyunu süzün ve çok az yağ ile çevirin.
Salamı ufak parçacıklar halinde dilimleyip az suda yüksek ateşte haşlayın.
Domatesleri çekirdeklerini çıkararak rendeleyin. Akabinde margarin ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte küçük bir tavaya koyun, karıştırarak pişirin.
Yarım çaybardağı suda biber salçasını eriterek pişmek üzere olan domatese ilave edin. Baharatları ekleyin. En son aşamada daha önceden haşladığımız salamları ilave edin.
Hazırlayacağınız tabakları fırında bir süre ıstıttıktan sonra makarnayı koyun ve kaynayan salamlı sosu üstüne dökün.
Maydonoz, rende kaşar ile tabakları süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.