Söhürmeli Spaghetti Tarifi
MALZEMELER½ su bardağı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı karabiber
½ tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 büyükçe soğan
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
3 patlıcan
3 yemek kaşığı limon suyu
4 küçük domates
7 adet yeşil biber
1 paket spaghetti
1 tatlı kaşığı tereyağ
YAPILIŞI
Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyun ve ince kıyın. Soğanı kıyıp yağla birlikte tencereye koyun ve kısık ateşte kapağı kapalı olarak 4-5 dk. kadar arada açıp karıştırarak pişirin.
Söhürme, Gaziantep mutfağınına ait bir tür sıcak patlıcan salatasıdır.
Üzerine patlıcanları ilave edin ve 3-4 dk. birlikte çevirin. Ocağı kapatın ve sarımsakları ilave edin. Diğer tüm malzemeleri kıyıp limon ile birlikte malzemeye karıştırın.
Spaghettiyi bol suda haşlayıp süzün, 1 bardak su ile hararetini alın. Spaghettiyi 1 tatlı kaşığı tereyağda çevirdikten sonra büyük bir servis tabağına çekin.
Hazırladığımız patlıcanlı karışımı spaghetti üzerine yayın.