Sucuklu Kalem Makarna Tarifi
MALZEMELER250 gr kalem makarna
350 gr acısız sucuk
2 su bardağı mantar, dilimlenmiş
1 küçük yeşil tatlı biber (irice doğranmış)
1 orta boy soğan doğranmış
1 diş sarımsak, dövülmüş
Bir buçuk su bardağı süt
½ tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan
¼ tatlı kaşığı kırmızı biber
½ rendelenmiş kaşar peyniri
Taze reyhan yaprakları isteğe bağlı
YAPILIŞI
Makarnayı paket üzerindeki tarife gore pişirip süzün, ılık bekletin.
Geniş bir tavada sucuk, mantar, kırmızı veya yeşil biber, soğan ve sarmısağı, sucuklar kızarana dek pişirip yağını süzün.
Süt, reyhan ve biberi ekleyip orta ateşte (5-8 dakika) koyulaşıncaya dek arada karıştırarak pişirin. Ateşten alıp tabaklara pay ettiğiniz makarnanın üzerine sosu gezdirerek boşalttın.
Taze reyhan yapraklarıyla tabakları süsleyin.