Sebzeli Peynirli Bavette Tarifi
MALZEMELER500 gr. Bavette (Yassı spagetti)
3 tane orta boy soyulmuş havuç
3/4 pırasa
5-6 tane tatlı yeşil biber
1-2 büyük patates
2-3 iri diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
Rende parmesan peyniri
Zeytinyağı
Fesleğen
Tuz
YAPILIŞI
Bavette spagetti 9-10 dakika haşlanıp, suyu süzülür.
Diğer tavada ise tereyağı eridikten sonra küçük doğranmış sarımsaklar sote edilir. Üzerine küp doğranmış havuç ve küp patates eklenir. 7-8 dakika kapağı kapalı bir biçimde piştikten sonra, üzerine kabaklar ilave edilir.En sonunda ise küçük doğranmış pırasa ve halka biberler eklenir.
Karışım pişmeye devam ederken, arada biraz zeytinyağı ilave edilir. En son olarak bol fesleğen ve yeteri miktarda tuz eklenir.
Sotelenmiş sebze karışımı makarnaya eklenir. Üzerine rende parmesan peyniri ile sıcak servis yapılır.
Sebzelerin pişirilme sırası önemlidir.
Afiyet olsun.