Saray Kesmesi Tarifi
MALZEMELERYarım kilo kesme makarna
2,5 litre su
2 yemek kaşığı tereyağı
250 gr kıyma
2 adet domates
3 adet kuru soğan
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz, karabiber
YAPILIŞI
Önce makarnanın harcını hazırlayın. Derin bir tavanın içine ince kıydığınız kuru soğanları koyun ve su ekleyerek ateşe alın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın ve pişmekte olan soğanlara katın. Son olarak kıymayı da ekleyip, karıştırarak, kıyma suyunu çekinceye dek pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekip, ateşten alın.
Başka bir tencerede kaynayan suya kesme makarnayı atın, haşlanınca süzün. (Suyunu herhangi bir çorbaya katarak değerlendirebilirisiniz.) Makarnalar süzgeçteyken, makarna tenceresinde tereyağını eritin. Makarnaları ve kıymayı katarak hafifçe karıştırın. Sıcak sıcak servis yapın.