Salçalı Niyoketti Tarifi
MALZEMELERHamuru için:
3 adet orta boy patates
1 adet yumurta
2 su bardağı un
1 su bardağı patates nişastası
1 tatlı kaşığı tuz
Sos İçin :
yarım çaybardağı zeytin yağı
yarım kaşık domates Salçası
2 kaşık Biber Salçası
karabiber, tuz, kekik, nane
1 su bardağı rendelenmiş domates
1 su bardağı sıcak su
YAPILIŞI
Patatesi haşlayıp rendeleyin. Malzemeleri kullanarak yumuşak bir hamur yapın.
Patatesli hamuru elinizle yuvarlayarak parmak kalınlığında şerit yapın, küçük küçük kesin.
Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. 7 dakika haşlayıp süzün.
Derin bir tavada sos malzemelerini pişirin.
Sos klasik olduğu için yapınını anlatmıyorum.
Son olarak makarna ile sosu iyice karıştırıp sıcak servis ediniz.