Kuşkonmazlı Makarna Tarifi
MALZEMELER300 gram beyaz kuşkonmaz
300 gram yeşil koşkonmaz
150 gram roka
20 gram tereyağı
45 gram pudra şekeri
200 ml. sebze suyu
15 gram tane karabiber
ml. zeytinyağı
300 gram burgu makarna
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Beyaz kuşkonmazları soyun, sert taraflarını kesin. Yeşil kuşkonmazları aynı şekilde temizleyin ve kesin.
Beyaz ve yeşil kuşkonmazları 1 cm. kalınlığında çapraz şekilde kesin. Rokayı yıkayın ve suyunu süzüp iri parçalara kesin.
Tereyağını bir tavada orta ateşte çözülmeye bırakın. Pudra şekerini içinde hafif karamelimsi bir renk alıncaya kadar kızartın ve sebze suyunun yarısını üzerine dökün.
Biberleri üstüne ekleyip 3 dakika pişirin ve tavayı bir kenara alın.
Zeytinyağını bir tavada ısıtın. Beyaz kuşkonmazları koyun ve orta ateşte 2 dakika pişirin.
Kalan sebze suyunu üzerine ekleyin. Üstü kapalı 3-4 dakika orta ateşte pişirmeye devam edin. Üstüne yeşil kuşkonmazları ekleyip 3-4 dakika daha pişirin. Tuz ve biberlerle tatlandırın.
Makarnayı kaynar suda paketteki tarife göre hazırlayın. Süzgeçten geçirdiğiniz makarna suyunun 50 ml.’sini bir kaseye dökün.
Makarna, karamelleşen pudra şekerli karışım ve makarna suyunu kuşkonmazların üzerine dökün ve karıştırarak 2 dakika ısıtın. Rokayı da ekleyip karıştırın. Makarnayı ısıtılmış bir tabakta servis edin.