Karabiberli Ev Makarnası Tarifi
MALZEMELER3 adet yumurta
4 su bardağı un
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Derin bir kaseye unu döküp ortasını havuz gibi açın. Yumurta, karabiber, tuz ve zeytinyağı koyup sert bir hamur yapın. Naylon torba içinde 20 dakika bekletin. Hamurdan iki yumak yapın.
Yumakları yufkadan kalın açıp yuvarlak kalıpla şekillendirin. Makarnayı 2 saat serin yerde kuruması için bekletin.
Kaynayan tuzlu suya 1 yemek kaşığı zeytinyağ koyun. Makarnayı 5 dakika haşlayın.
Hazırlayacağınız herhangi bir sosla makarnaya karıştırıp 2- 3 kez çevirerek malzemelerin iyice karışmasını sağlayın.
Sıcak servis yapın.