Kuşbaşılı Makarna Tarifi
MALZEMELER1 Poşet Kelebek Makarna
2 Kaşık salça
200 Gram Yağsız İnce Kesilmiş Dana Kuşbaşı
1 Çay Bardağı Sıvı Yağ (Ayçiceği)
Tuz
Karabiber
Pulbiber
1 Tutam Maydanoz
YAPILIŞI
Makarnalarımızı hafif sert kalacak şekilde haşlıyoruz.(5-7 dk.) Haşalanan makarna süzüldükten sonra süzgece boşaltılır.Haşlama tenceresi iyicene yıkandıktan sonra tencereye yağı boşaltılır ve kuşbaşıları gevrek olacak şekilde kızartıyoruz.Üzerine iki kaşık salça koyduktan sonra beraber kavuruyoruz.Daha sonra makarnalarımızı tencereye boşaltıyoruz.Orta ateşte kısa bir süre karıştırdıktan sonra ocağı söndürüyoruz.Bir tutam orta büyüklükte kıyılmış maydonoz eklendikten sonra baharatlarımızıda ekliyoruz.
Makarnamız hazırdır.Afiyet Olsun. Copyright@aro