Kıbrıs Usulü Fırın Makarna Tarifi
MALZEMELER1 paket Selva Fırın Makarna
100 gr. rendelenmiş kaşar peyniri
200 gr. az yağlı dana kıyması
300 gr. kuru soğan
1/5 demet maydanoz
1 adet havuç
2 adet limon
50 gr. tuz
400 ml. süt
100 gr. un
3 adet yumurta
100 ml. zeytinyağı
YAPILIŞI
Doğranmış soğan, rendelenmiş havuç ve kıyma bir miktar sıvı yağ ile kavrulur, kıyılmış maydanoz ilave edilir ve makarna içinin harcı hazırlanır. Selva Fırın Makarna paketteki uyarılar doğrultusunda haşlanır ve süzülür. Yağlanmış tepsiye haşlanmış makarnanın yarısı döşenir. Rendelenmiş kaşar peyniri hemen üstüne, kıymalı harç ise onun üstüne yayılır. Geriye kalan haşlanmış makarna üzerlerine döşenir.
SOSUN HAZIRLANIŞI
50 gr. zeytinyağı 100 gr. un ile kavrulur. 400 ml. Süt içerisinde 3 adet yumurta çırpılır ve kavrulan unun üzerine dökülerek karışım yumuşak muhallebi kıvamına getirilir. Hazırlanan bu sos tepsideki makarnanın üzerine dökülerek fırına sürülür. Orta hararetteki fırında sos açık kahverengi rengini alana kadar, 20-25 dakika pişirilir. Pişirilen makarna dinlendikten sonra, porsiyon şeklinde kesilerek ılık servis yapılır. Afiyet olsun.