Kırmızı Havyarlı Penne Tarifi
MALZEMELER1 paket Penne makarna
2 diş sarımsak
100 gram kırmızı tuna havyan
3-5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
istediğiniz baharatlardan birer tutam
YAPILIŞI
Penne makarnayı dişe biraz sert gelecek şekilde haşlayın. Ateşten indirip hemen süzün.
Diğer taraftan bir kaba zeytinyağını koyun. Üzerine çok ince doğranmış iki diş sarımsağı atın, tuzunu ekleyin ve 1 dakika kadar çok kısık ateşte pişirin. Sarımsakların beyazlığını kaybetmemesine dikkat edin. Sonra penne makarnayı tencereye boşaltın. Üzerine havyarı dökün ve iyice karıştırın. Çok kısık ateşte 1-2 dakika kadar beklettikten sonra indirin.
Servis tabağına alın. Üzerini maydanoz ve istediğiniz baharatlarla süsleyerek, servis yapın.