Körili, Elmalı, Karidesli Makarna Tarifi
MALZEMELER1 paket kısa uzun makarna
200 gr karides
2 yeşil elma
1 soğan
1 küçük salçalık kırmızıbiber
120 gr konserve mısır tanesi
2 çay bardağı su
2 çay kaşığı köri
Tuz, karabiber
YAPILIŞI
Soğanı soyup piyazlık doğrayın. Elmaları soyup küp küp doğrayın. Salçalık kırmızıbiberi temizleyip ince şeritler halinde doğrayın.
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Doğranmış kırmızıbiberi ekleyip sote edin.
Karidesleri ayıklayıp yıkayın ve kağıt havlu ile kurulayıp tavadaki karışıma ekleyin. Mısır, elma, köri, tuz, karabiber ve suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10 dakika pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Sosumuz soğurken 1,5 lt kaynar suda, istdiğiniz kadar tuz atarak makarnayı haşlayın.
Makarnayı süzdükten sonra sıcak haliyle yağda çevirmeden tabaklara pay edip hazırladığımız sosu üzerlerine dağıtın.