Karidesli Midyeli Makarna Tarifi
MALZEMELER1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
100 gram kaşar
500 gram makarna
40 gram margarin
100 gram dondurulmuş karides
100 gram dondurulmuş midye
2-3 yemek kaşığı şarap
1 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı un
tuz, karabiber
YAPILIŞI
Soğanları küb şeklinde doğrayın, yeşilliği kıyın, peyniri rendeleyin.
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Soğanları yağda pembeleştirin. İçine unu ilave edin.
Karides ve midyeleri soğanlara katıp 1 dk kavurun. Şarabı ekleyin. Et suyunu koyup bir taşım kaynatın.
Maydanoz ve kekiği katıp, tuz, karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız sosu makarna ile karıştırıp rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra servis yapın.