Karidesli Midyeli Makarna Tarifi

MALZEMELER
1 adet soğan
1/2 demet maydanoz
100 gram kaşar
500 gram makarna
40 gram margarin
100 gram dondurulmuş karides
100 gram dondurulmuş midye
2-3 yemek kaşığı şarap
1 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı un
tuz, karabiber

YAPILIŞI
Soğanları küb şeklinde doğrayın, yeşilliği kıyın, peyniri rendeleyin.

Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Soğanları yağda pembeleştirin. İçine unu ilave edin.

Karides ve midyeleri soğanlara katıp 1 dk kavurun. Şarabı ekleyin. Et suyunu koyup bir taşım kaynatın.

Maydanoz ve kekiği katıp, tuz, karabiber ile tatlandırın. Hazırladığınız sosu makarna ile karıştırıp rendelenmiş kaşar peyniri serptikten sonra servis yapın.

Makarna Tarifleri

A B C Ç D E F G H I İ J K L
M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

www.fikra.gen.tr | www.makarna.gen.tr | www.pacman.gen.tr | www.obezite.gen.tr | www.fikra.web.tr