Karidesli Baklalı Makarna Tarifi
MALZEMELER400 gram taze bakla
1 adet domates
150 gram karides(dondurulmuş)
1 diş sarmısak
1/2 demet kuzu kulağı
125 gram fiyonk makarna
3 yemek kaşığı zeytinyağı
tuz
karabiber
(tarif iki kişiliktir.)
YAPILIŞI
Baklaları ayıklayıp, 10 dakika tuzlu suda haşlayın. Süzüp soğuk suya tutun, zarlarını çıkartın. Domatesi dörde bölüp, çekirdeklerini çıkartın ve şeritlere kesin.
Karidesleri çözülmeye bırakın. Sarmısağı soyup, ince ince dilimleyin.
Kuzu kulağını ayıklayıp şeritlere kesin.
Makarnaları kaynar tuzlu suda 12 dakika haşlayıp suyunu süzün.
2 yemek kaşığı sıvı yağı ısıtıp, karidesleri 2 dakika kızartın. Domates şeritlerini, süzülmüş makarnaları, kuzu kulağını ve baklaları katın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp kalan yağı üzerine gezdirin.