kabak dolmalı makarna Tarifi
MALZEMELER4 kişilik
4 adet dolmalık kabak
yarım paket boncuk makarna
yarım bağ dereotu
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tereyağ
1 su bardağı sarımsaklı yoğurt
2 adet domates
50 gr taze kaşar rende
YAPILIŞI
dolamlık kabaklar temizlenip iç kısımları alınır.suda haşlanarak ağız kısımları aşağıya gelecek şekilde tencereden alınır.makarna haşlanır.haşlanmış makarna ince kıyılmış dereotu ve baharatlarla harmanlanıp haşlanmış kabakların içerisine konulur dolmaların ağızkısmına ufak tereyağ bırakılıp 1 dilim domates ve kaşar rendesiyle örtülür.kızğın fırında kızarıncaya kadar bekletilen kabaklar çıktıktan 10 dk sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edilir afiyet olsun